SVJ bestuur opgestapt; crisisteam aangesteld
07 May, 16:43
foto


De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), deelt in een persbericht mee dat haar leden na onderling overleg unaniem akkoord zijn gegaan met het verzoek, gedaan door het zittende bestuur om af te treden. Aftredend voorzitter Vishmohanie Thomas heeft dit verzoek gedaan vanwege persoonlijke omstandigheden. De overige leden van het bestuur, dat statutair niet voltallig was, hebben eveneens hun functie ter beschikking gesteld.

Op voorstel van het aftredende bestuur is een crisisteam aangesteld dat bestaat uit de leden, Nita Ramcharan, Ivan Cairo en Wilfred Leeuwin. Dit team zal zich richten op het voorbereiden en houden van nieuwe verkiezingen en de lopende zaken van de vereniging tot dan coördineren.

De leden spreken publiekelijk nogmaals hun dank uit aan het afgetreden bestuur, dat zich in de afgelopen ruim twee jaar heeft ingezet om de doelen van de vereniging na te streven, met name de strijd voor een onafhankelijke pers, het recht van vrije meningsuiting van de burger en werken aan het verbeteren van de kwaliteit van het journalistieke beroep.

De SVJ hoopt hiermee de samenleving geïnformeerd te hebben en wil van deze gelegenheid gebruik maken om elke Surinamer en ingezetene te bedanken en te feliciteren met het succes dat de persvrijheid in Suriname op internationaal niveau 20 stappen vooruit is gegaan. De vereniging vertrouwt erop dat wij als samenleving in zijn totaliteit deze positieve ontwikkeling zullen behouden en samen verder zullen werken aan grotere successen.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May