Vids: Inheemse gemeenschap in diepe rouw
29 Dec 2018, 00:55
foto
De nabestaanden en overlevenden van het bootongeluk op de Coppenamerivier bijeen in het Militair Hospitaal. (Foto: NII)


Het tragisch heengaan van zoveel gezinsleden van families uit de dorpen Corneliskondre en Grankreek heeft de Surinaamse gemeenschap en vooral de inheemse gemeenschap van ons land geschokt en in diepe rouw gedompeld, zegt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (Vids). Ook de regering heeft “met grote ontroering” kennisgenomen van het bootongeval op de Coppenamerivier waarbij zeven doden zijn gevallen. Drie personen worden nog vermist.

De smart wordt groter daar zoveel inheemse families zijn getroffen door het ongeluk, zegt de Vids. Er bestaan uitgebreide familieverbanden tussen de dorpen. De vereniging zegt dat de families ondersteund zullen blijven worden.

Van de 31 personen die in de boot zaten, die is gekapseisd op de Coppenamerivier, hebben zeven het niet overleefd. Drie personen, een vrouw en twee kinderen, worden nog vermist. Geen van de passagiers had een zwemvest aan toen ze in de boot stapten in Corneliskondre en voeren op de Coppenamerivier. Het onstuimige water heeft de passagiers om twee uur in de ochtend op vrijdag verrast met hoge golven.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April