Arbeider verongelukt door walsmachine
10 Nov, 20:54
foto


Pedi Winiman (54) is donderdag tijdens werkzaamheden op de Oost-Westverbinding ter hoogte van de Ricanaubrug in het district Marowijne verongelukt. De onfortuinlijke man was arbeider van UCC en was bezig met werkzaamheden toen het ongeval zich voordeed.

De politie van Moengo kreeg een melding dat een arbeider met een walsmachine in een goot was gevallen. Aangekomen op de locatie werd Winiman langs de weg aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven en de ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat uit onderzoek is gebleken dat Winiman een walsmachine bestuurde en langs de weg bezig was greppels dicht te stampen waarin kabels waren gelegd. Hij moet op gegeven moment te dicht bij een verlaging zijn gekomen, waardoor de walsmachine omkantelde en in de langs de weg lopende goot belandde.

Winiman is vermoedelijk uit de walsmachine gesprongen, waardoor die op hem is terechtgekomen. Andere arbeiders die op dat moment voorbijkwamen schoten hem te hulp en hebben hem bevrijd van onder de machine. Uitwendig vertoonde het lichaam van Winiman geen zichtbare letsels. Het lijk van de man is in afgestaan aan de nabestaanden.


Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April