Suriname en Barbados benadrukken rol jeugd in Caricom
10 Nov, 14:40
foto
Caricom-secretaris-generaal Irwin LaRocque geflankeerd door de nieuwe Caricom-ambassadeurs. Links David Comissiong van Barbados en rechts Chantal Elsenhout van Suriname. (Foto: Caricom Secretariaat)


Suriname en Barbados hebben het belang van de participatie van jongeren in de regionale integratiebeweging benadrukt. Zij hebben de secretaris-generaal van de Caribische Gemeenschap (Caricom) verzekerd van hun inzet voor een actieve deelname aan het Caricom-succes.

Deze gevoelens hebben de nieuwe Caricom-ambassadeurs van Suriname, Chantal Elsenhout, en van Barbados, David Comissiong, geuit tijdens de aanbieding van hun geloofsbrieven aan Caricom-secretaris-generaal, Irwin LaRocque. Hun accreditatieceremonie heeft plaatsgevonden in op het Caricom-Secretariaat in Georgetown, Guyana.

LaRocque zei dat beide landen een historische rol hebben gespeeld in de Caricom. Suriname was het eerste niet-Engelstalige lid van de Gemeenschap, terwijl Barbados een van de vier eerste ondertekenaars is.

Ambassadeur Elsenhout zei dat Suriname het belangrijk vindt “om voortdurend in onze jeugd te investeren” gelet op zijn verantwoordelijkheid binnen de Caricom voor wat betreft gemeenschapsontwikkeling, culturele samenwerking waaronder jeugd en sport. "Suriname herhaalt zijn inzet voor het werk in de sociale en economische ontwikkeling van deze groep in de regio. We kijken er naar uit om nauw samen te werken aan projecten en programma's om de deelname van jongeren, sport en culturele uitwisseling met ons land te verbeteren, "voegde ze eraan toe.

Ambassadeur Comissiong van Barbados zei dat de actieve betrokkenheid van de jeugd cruciaal was om het Caricom-project vooruit te helpen. "De toekomst van het Caribisch Gebied zal worden bereikt door de betrokkenheid van onze jonge mensen. Geografische grenzen bestaan niet in de gedachten van onze jonge mensen. Ze erkennen de Caribische ruimte volledig als de hunne om te exploiteren, met of zonder de hulp van regeringen, maar verder zien ze de hele wereld als hun horizon," zei hij.

De nieuwe ambassadeurs hebben gisteren hun geloofsbrieven aangeboden, meldt het Caricom Secretariaat.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April