Schade RDG-centrum Latour maandag bekend
04 Nov 2018, 08:34
foto
Lekkage in het gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst Latour.


“We zijn nu bezig de schade op te nemen die het water heeft aangericht aan het gebouw en maandag weten we meer daarover. Met de nodige instanties zullen wij ervoor waken dat dit niet meer gebeurd". Dit zegt Edwin Noordzee, directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), aan Starnieuws over het onderlopen van het RGD-centrum te Latour vrijdag.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bladeren van de omliggende bomen de afvoerbuizen van het gebouw hebben verstopt. Door de harde regenval zijn deze buizen overgelopen en is het water via het dak in de vliering terechtgekomen, waardoor het verder is doorgelekt in het gebouw. “Wij wisten niet dat dit kon gebeuren, omdat er geen bomen op het erf zijn. We waren allemaal nog aan het werk toen ik werd gebeld en we zijn meteen naar de locatie gegaan om poolshoogte te nemen. Een aannemer heeft gelijk alles op het dak opgeruimd. Wij houden de situatie nauw in de gaten, want dit mag niet meer gebeuren”, laat Noordzee optekenen.

Noordzee vindt het jammer dat Assembleelid tevens RGD-arts, Dew Sharman (VHP), de video’s heeft gepost op Facebook. “Dew Sharman is in dienst van de RGD en hij moet zich houden aan de regels. Hij moest eerst de resultaten van het onderzoek hebben afgewacht alvorens hij zich daarover uitte. Zo stelt hij de organisatie en iedereen die aan het gebouw heeft gewerkt in het kwaad daglicht en dat vind ik erg. Wat gebeurd is, hebben wij niet voorzien, maar we zorgen ervoor dat het niet weer gebeurt”, zegt Noordzee.

Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties