WK 2018: Frankrijk schakelt Peru uit met matige 1-0
21 Jun, 14:39
foto
Kylian Mbappé trapt het enige doelpunt in open doel voor de Fransen. (Foto: Reuters)


Het WK-avontuur van Peru na bijna 40 jaar is voorbij. Een doelpunt van de 19-jarige Kylian Mbappé kort na het eerste halfuur, betekent dat Peru is uitgeschakeld nadat het geen punten heeft behaald in zijn twee wedstrijden. De onverdiende nederlaag tegen Denemarken in hun openingsmatch blijkt hen nu fataal te zijn geworden. In Groep C gaat Frankrijk nu aan kop met de volle zes punten uit twee wedstrijden. Denemarken is tweede met 4 punten.

In de eerste 45 minuten was het een gelijk opgaande strijd tussen beide partijen met de beter kansen voor de Fransen vanuit gevaarlijke counters en goede snelle combinaties. Antoine Griezmann en Mbappe waren tezamen met N’Golo Kanté een ware gesel. Na de rust zijn het de Peruanen die de bal opeisen, maar ondanks hard knokken niet tot scoren komen. De Fransen vallen terug en Peru heeft zelfs 56% balbezit in de Ekanterinburg Arena.

In het eerste kwartier kan verdediger Raphael Varane (Real Madrid) ‘Les Bleus’ op voorsprong brengen, maar hij kopt rakelings naast. Zijn poging volgt na een hoekschop van de Fransen.

Op het half uur krijgt Paolo Guerrero de kans om te scoren. Christian Cueva zet Paolo Guerrero aan het lopen. De Peruaanse topscorer omzeilt Samuel Umtiti prachtig, maar zijn schot komt recht op Hugo Lloris terecht. En even later is de openingstreffer van Mbappé een feit. De 19-jarige miste een minuut eerder, maar krijgt het leer nu toch in het doel. Peru geeft de bal diep in eigen helft weg. Paul Pogba pakt op en speelt Olivier Giroud aan. Zijn schot wordt gestopt door doelman Pedro Gallese, maar valt dan keurig voor Mbappé die de bal in het open doel tikt.

Mbappé is de eerste tiener die voor Frankrijk scoort zowel op een WK- als een EK-eindronde. Hij lost ook David Trezeguet af als jongste Franse speler ooit die op een WK én EK de weg naar de netten vindt.

Kort voor de rust krijgt Hernandez een dubbele kans. Zijn schot wordt afgeblokt door Gallese. Ook de rebound krijgt Hernandez niet in het doel.

In de tweede helft gingen de Peruanen er vol tegenaan, terwijl de Fransen gas terug namen. Andre Carillo vindt Jefferson Farfan in de verre hoek in de 74e minuut, die met een acrobatische volley het leer in de zijnet trapt. Even later krijgt Pedro Guerrero een reële kans, maar hij wordt gevlagd voor buitenspel. Hij krijgt daarna nog een kans via een vrije trap. Maar zijn schot beland in handen van Lloris. Frankrijk naar de laatste 16 en Peru mag inpakken.

Peru is het derde land dat is uitgeschakeld. In Groep A is hetzelfde lot beschoren aan Saudi-Arabië en in groep B aan Marokko.