Chery Ann Morisson wint speech contest Rosebel
21 May, 20:41
foto
Jerry Finisie van Rosebel Gold Mines overhandigt een certificaat aan Chery Ann Morisson.


Chery Ann Morisson is winnaar geworden van het Rosebel Brokopondo Speech contest. Vol passie en overtuigingskracht heeft ze in haar vijf minuten durende speech het belang van klimaatverandering benadrukt. Zij ontving een geschenkbon voor schoolspullen, een laptop en tas en een weekend package voor 3 personen. Ook de andere vier winnaars kregen verschillende prijzen.

Het Brokopondo Speech contest, een Community Relations project van Rosebel is in samenwerking met de Junior Chamber International Paramaribo (JCI) uitgevoerd. Het speech contest heeft als doel om de spreekvaardigheid van de jeugd van Brokopondo in de Nederlandse taal te verbeteren en om de angst voor het spreken in het openbaar weg te nemen. Om de leerlingen klaar te stomen werden zij bijkans twee maanden intensief getraind en begeleid door de trainers van de JCI. Met de training in openbaar spreken, leren ze niet alleen zelfverzekerdheid, maar ook het effectief over brengen van informatie, onderzoek vaardigheden en de juiste lichaamstaal en houding.

Er namen 16 contestanten deel aan de voorronde. Deze contestanten zijn allen leerlingen van de VOJ-scholen van Brokopondo en afkomstig uit de verschillende dorpen in het district. De deskundige jury afgevaardigd door JCI vond tien van de contestanten goed voor de finaleronde die op 19 mei in het Multifunctioneel gebouw te Brokopondo Centrum werd gehouden. De speeches werden door de deelnemers zelf geschreven en gingen in op verschillende maatschappelijke thema’s. De tweede plaats is gegaan naar Martes Weewee, met als onderwerp 'De toekomst van Suriname', op 3e plaats eindigte Brandi Finkie met Jeugd criminaliteit, 4 werd Givita Eersteling met Landbouw in Suriname en de 5e is Jovincha Adjako geworden met, Huiselijk geweld.

Districtscommissaris Kenya Pansa, directie en staf van Rosebel Gold Mines, Assembleelid Wendell Asadang, vertegenwoordigers van JCI, leerkrachten en districtsbewoners maakten deel uit van het publiek.