OM eist anderhalf jaar celstraf in berovingszaak
17 May, 03:34
foto


Rodney G. wordt ervan verdacht tezamen en in vereniging met twee anderen een man te hebben beroofd van zijn tas. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van anderhalf jaar tegen hem geëist. Officier van justitie, Astrid Niamat, achtte diefstal middels geweld wettig en overtuigend bewezen.

De benadeelde had op 3 februari van dit jaar met een dame, die reeds veroordeeld is in deze zaak, afgesproken om seks te bedrijven. Toen ze naar de kamer gingen, liet zij de deur met opzet op een kier staan. Op een gegeven moment kwamen de verdachte en nog een ander de kamer binnen. Onder bedreiging van een dolkmes werd de benadeelde beroofd van zijn tas. Rodney G. blijft erbij niets met de beroving te maken te hebben. De dame en de benadeelde hebben beide verklaard dat de verdachte een van de verdachten was.

Niamat voerde aan dat zowel de dame als de benadeelde hetzelfde verhaal verteld hebben. Volgens de verdachte wordt hij bezwaard door de dame, want eerder had hij een relatie met haar. Deze strafzaak zal op 1 augustus verder behandeld worden.