Technici werken eraan om gov.sr weer online te brengen
24 Nov 2016, 00:01
foto
De officiële website van de overheid is slachtoffer geworden van DDos aanval.


De E-government commissie geeft in een verklaring aan dat technici druk bezig zijn om www.gov.sr zo snel mogelijk weer operationeel te hebben. De site van de overheid is slachtoffer geworden van DDos aanval. Er is geen andere schade aangericht.

De verklaring luidt als volgt:
"In de ochtend op 23 november 2016 is de overheidswebsite gov.sr het slachtoffer van een DDos aanval geworden. Daardoor is de website down gegaan en onbereikbaar geworden. De gov.sr technici werken eraan om de website zo snel mogelijk weer online te brengen. De DDos aanval heeft behalve het onbereikbaar maken van de website geen andere schade kunnen aanrichten. De overheidswebsite wordt achter geavanceerde firewalls in een goed beveiligde datacenter gehost maar staat vanwege de aard van de website open voor de buitenwereld. Gov.sr is sinds 2010 een belangrijk informatiemedium van de Surinaamse overheid naar de burger toe en moet makkelijk toegankelijk zijn. Alle overheids email is veilig en onaangetast, ook andere beveiligde websites van de overheid zijn onaangetast. Alle overheidsdata is veilig en niet in gedrang gekomen.

Wat is een DDoS-aanval?
Bij een DDoS-aanval wordt een website of computernetwerk bestookt met berichten van honderden tot soms wel duizenden computers, op hetzelfde moment. Hierdoor raakt de website of het computernetwerk overbelast en kun je er geen gebruik meer van maken.

Wie pleegt een DDoS-aanval?
Criminelen die het niet eens zijn met een bepaald beleid of wraak willen nemen plegen vaak zulke acties. Dit is een laffe daad omdat deze zelfde criminelen vaak geen openlijke verantwoordelijkheid opeisen voor hun daden.

Het technisch team van gov.sr is bezig met het implementeren van nieuwe maatregelen om de kans op zo een DDos-aanval in de toekomst te verkleinen of te voorkomen. Er wordt ernaar gestreefd om de website zo snel mogelijk weer online te krijgen zodat het ongerief voor de burger tot een minimum wordt beperkt."
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April