Hofwijks kijkt met gemengde gevoelens naar aanval gov.sr
24 Nov 2016, 00:43
foto


Curtis Hofwijks, leider van de actiegroep We Zijn Moe, reageert met gemengde gevoelens op de aanval op www.gov.sr, de officiële website van de overheid. De internationale hackersgroep Anonymous heeft de aanval opgeëist en heeft daarbij opgeroepen dat de overheid dient te luisteren naar de samenleving met name de groep 'We Zijn Moe'.

Hofwijks is blij dat steeds meer groepen in actie komen tegen het wanbeleid van de regering, maar benadrukt dat de ‘cyber attack’ losstaat van We Zijn Moe.
“Wij weten niet uit welke hoek de aanval komt en of de intenties van de daders zuiver zijn,” geeft Hofwijks aan. “Het kan een scenario van de regering zijn, ze is daar niet vies voor. Het kan ook dat het om een oprechte oproep gaat om naar ons te luisteren. Aandacht vragen kan op verschillende manieren, barricades opwerpen, straatacties en petities. Het is in elk geval duidelijk dat er aandacht gevraagd wordt. We hopen dat het een oprechte actie betreft en dat wij meer inzicht mogen verkrijgen door geheime informatie over zelfverrijkingsgevallen te openbaren, net als Wikileaks.”

De anonieme aanvallers hebben het tot nog toe gehouden op het ontoegankelijk maken van de site. In een tweede email aan Starnieuws delen ze mee dat zij zich ondertussen toegang hebben verschaft tot gevoelige informatie. Ze zouden bewijzen hebben van geld dat onder valse namen op Zwitserse rekeningen staan en kondigen aan deze te zullen publiceren.

E-government commissie heeft intussen in een verklaring meegedeeld dat alle overheids email veilig en onaangetast is Ook andere beveiligde websites van de overheid zijn onaangetast. Alle overheidsdata is veilig en niet in gedrang gekomen. Er wordt aan gewerkt om zo snel mogelijk weer online te zijn.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April