Brazilie veegt de vloer aan met Haiti
09 Jun 2016, 02:30
Dolgelukkige Braziliaanse teamleden, na het zoveelste doelpunt. (Foto: Telesurtv/Brasil)

Brazilië heeft Haïti met maar liefst 7-1 verslagen bij de voortzetting van de jubileumeditie van de Copa America in het Camping World Stadium te Orlando, Florida. Bij de rust leidde het elftal van bondscoach Carlos Dunga reeds met 3-0. Deze wedstrijd was cruciaal voor Brazilië, dat in zijn eerste duel niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Ecuador.

De ontmoeting had een eenzijdig karakter. Haïti kwam gewoon in alle facetten tekort. Brazilië dolde zowat en kwam reeds binnen een kwartier op voorsprong via Philippe Coutinho, die van buiten het strafschopgebied raak schoot:1-0. Nog vóór het half uur verdubbelde Coutinho de stand: 2-0. Luttele minuten daarna bracht Renato Augusto de teller op 3-0, bij welke stand de kleedkamers werd opgezocht.

Na de pauze duurde het weer 14 minuten voordat Brazilië een 4-0 voorsprong nam via Gabriel Barbosa. Na ongeveer een uur spelen maakte Lucas Lima het handje vol: 5-0. Hierna viel de concentratie aan Braziliaanse zijde weg, waardoor James Marcelin in de 70e minuut de eer kon redden voor Haiti: 5-1. Renato Augusto maakte in de 86e minuut zijn tweede treffer voor de avond: 6-1. Philipe Coutinho maakte in blessuretijd met een schitterende afstandstreffer het karweitje af: 7-1. Met dit doelpunt was de eerste hattrick op de Copa America Centanario een feit.

Peru en Ecuador in evenwicht
In de tweede wedstrijd in groep B kwamen Peru en Ecuador na een boeiende wedstrijd, niet verder dan een 2-2. Peru begon erg fris aan het treffen en kwam snel op voorsprong via Christian Cueva. Ecuador was nauwelijks bekomen van de eerste treffer, of Edison Flores verdubbelde de voorsprong in de 13e minuut. In de resterende tijd in de eerste speelperiode kreeg Peru enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te doen, maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp. In de 38e minuut scoorde Enner Valencia op fraaie wijze de aansluitingstreffer: 2-1. Bij deze stand gingen partijen de rust in.

Vrijwel meteen na de hervatting van het spel bracht Miler Bolanos de stand in evenwicht: 2-2. In het kwartier dat daarna volgde kwam de verdediging van Peru zwaar onder druk te staan, daar Ecuador op zoek ging naar het winnende doelpunt. Echter hield Peru stand en wist in de slotfase zelf ook weer wat gevaar te stichten in de vijandige verdediging, maar geen der partijen kwam nog tot scoren. In de laatste minuut van de blessuretijd keek Gabriel Achilier tegen de rode kaart aan.

Na 2 wedstrijden in groep B gaat Brazilië met 4 punten aan kop, vanwege een beter doelsaldo. Peru staat met eveneens 4 punten op de tweede plaats, gevolgd door Ecuador met 2 punten, terwijl Haïti zonder punten op de laatste plaats staat.