Voigt directeur SLM; Ranu Mathura president-commissaris
08 Jan 2016, 15:06
foto
Louis Voigt, nieuwe directeur SLM.


Louis Voigt is vandaag benoemd tot directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Hij is tijdelijk, voor zes maanden tot een jaar benoemd. Ranu Mathura is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Voigt die was in december benoemd tot president-commissaris.

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is gemachtigd door de president om Voigt te benoemen tijdens de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders. Hetzelfde geldt voor Mathura. In een persbericht zegt TCT dat de benoemingen conform de statuten van de SLM zijn geschied.

De directeur zal mede ervoor moeten zorg dragen dat de vliegoperatie van de SLM verantwoord wordt uitgevoerd, zoals het een luchtvaartmaatschappij betaamt. Het beleid van de SLM moet mede indachtig het beleid van de regering op het gebied van het luchtvaartgebeuren, zeker in de regio, versneld uitgevoerd worden. Dit is nodig om zo het bestaan van de SLM op de eerste plaats en daarnaast de groei van de national carrier te garanderen. Dit zal geschieden in samenspraak met de raad van commissarissen en de regering.

De belangen van Suriname van de SLM, als ook die van de werknemers zullen door de nieuwe SLM-topman veilig gesteld moeten worden, deelt TCT mee.
Voigt zal tevens op zeer korte termijn moeten nagaan op welke wijze er nationale en internationale allianties aangegaan kunnen worden, om de ondersteuning van de SLM in de economische ontwikkeling te vergroten.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April