Nieuwste toestel SLM vanavond op Zanderij
26 Dec 2015, 20:08
foto
De nieuwe Airbus van de SLM kort voor vertrek naar Suriname op Schiphol International Airport.
de PZ-TCR Airbus A340-313X rollend over de Kaagbaan met 290km/h. (Foto: Douwe C. van der Zee)


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vandaag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met de PZ-TCR Airbus A340-313X. Het toestel uit Amsterdam, landt vanavond voor het eerst op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs, van de SLM is ingenomen dat de national carrier weer haar eigen toestel kan inzetten op de Mid-Atlantische route.

De Airbus is iets laten dan gepland opgeleverd. Het toestel wordt rechtstreeks geleased van Airbus Financial Services. De naam van het toestel zal de komende week tijdens een officiële ceremonie worden onthuld. Dit toestel beschikt over 315 stoelen, verdeeld over 12 vernieuwde business class en 303 economy class stoelen. Deze Airbus heeft twee stoelen minder dan Palulu, die intussen ingeleverd is.

Vanaf 30 november heeft de SLM de route Paramaribo-Amsterdam onderhouden met gehuurde kisten van HiFly. Cairo zegt dat de maatschappij nu met eigen toestel ervan overtuigd is dat een uitstekend product geleverd zal worden. Het toestel wordt rond 21.00 uur op Zanderij verwacht.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May