Simons weer voorzitter en Bouva vicevoorzitter DNA
30 Jun 2015, 17:02
foto
Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter DNA. (Foto's: Raoul Lith)


Jennifer Geerlings-Simons en Melvin Bouva, beiden van de NDP, zullen de leiding hebben van De Nationale Assemblee de komende vijf jaren. Zij werden zojuist, volgens verwachting, gekozen boven de kandidaten van de oppositie, Krishna Husainali-Mathoera en Marinus Bee. Simons kreeg de zegen van 33 Assembleeleden, één meer dan werd verwacht. Mathoera kreeg 18 stemmen. Op Bouva hebben 32 Assembleeleden gestemd en Bee kreeg 19 stemmen. Simons gaat haar tweede termijn in als voorzitter van De Nationale Assemblee.

Simons en Bouva werden voorgedragen door André Misiekaba. Chan Santokhi droeg Mathoera voor, terwijl Ronnie Brunswijk bekendmaakte dat Bee de kandidaat is voor vicevoorzitter. Fungerend voorzitter Ronald Hooghart benoemde als stemopnemers Rossellie Cotino en Asiskumar Gajadien. Zij gaven de procedures door hoe er gestemd zal worden.

In alfabetische volgorde vond de stemming plaats. De stemming van de voorzitter en vicevoorzitter werden tegelijk gehouden. De briefjes werden in twee verschillende stembiljetten gedaan. De stembiljetten van de voorzitter werden eerst geteld en daarna die van de vicevoorzitter. Het proces-verbaal werd opgemaakt en bekendgemaakt door Cotino, mede namens stemopnemer Gajadien.


Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May