Transvaal pakt eerste drie competitiepunten
27 Oct 2014, 01:00
foto


Transvaal heeft de eerste drie competitiepunten in de Digicel SVB hoofdklasse voetbalcompetitie binnen. In het André Kamperveen Stadion wonnen de groen-witten zondag overtuigend met 3-0 van promovendus Botopassie. Het was reeds vroeg in de wedstrijd duidelijk dat de formatie van trainer Wensley Bundel gekomen was volgens het VVV principe: 'Ik kwam, ik zag, ik overwon'.

Jerney Fearber schoot vroeg in de eerste helft hard in, 1-0 voor Transie. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft maakten respectievelijk Jonathan Schot en Donegy Fer korte metten met Botopassie: 2-0 en 3-0. Het was een snelle wedstrijd met enkele goede combinaties. Duidelijk was dat Botopassie het ritme in de hoofdklasse nog moest vinden, terwijl de groen-witten overtuigend en strak spel leverden om de redelijk opgekomen achterban niet teleur te stellen. Vele oud-voetballers en supporters hebben de laatste tijd de gang naar het André Kamperveenstadion terug gevonden als Transvaal speelt.

Er zijn felicitaties binnengekomen uit Aruba, Curaçao en Amsterdam Zuidoost, waar de verrichtingen van de topclub nauwlettend worden gevolgd, meldt voorzitter Mark Karg aan Starnieuws. Veel respect en waardering is er voor trainer Bundel die onder moeilijke omstandigheden en met een minimum aan materiaal de ploeg steeds moet klaarstomen voor een duel. Transvaal maakt zich op voor nieuwe bestuursverkiezingen welke in november zullen worden gehouden.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May