Calvin Tjong Tjin Joe vierde keer jeugdschaakkampioen
02 Sep 2014, 02:00
foto
De top 5 van de Nationaal Jeugdschaakkampioen. Van links naar rechts: SSB voorzitter Frank Lo Kim Lin, de jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe, Manish Ramjiawan,
Cedric Prade, Rosangela dos Ramos, Pierre Chang en Donovan Bruyne, vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Suriname. (Foto: Schaakbond)


De 16-jarige Calvin Tjong Tjin Joe is voor de vierde achtereenvolgende keer Nationaal Jeugdschaakkampioen geworden. Het ging echter niet van een leien dakje. In de laatste ronde moest hij Vickey Ramdattewarie eerst verslaan, en wachten op de winnaar van de partij Manish Ramjiawan-WCM Rosangela dos Ramos, voor het spelen van barrages. 167 schakers hebben deelgenomen aan het Nationaal Jeugdschaakkampioenschap.

Manish Ramjiawan, die een heel sterk toernooi gespeeld heeft, wist voorbij Rosangela te komen, en op gelijke hoogte met Calvin op 6 punten. Een barrage van snelschaak tussen beide spelers moest de kampioen bepalen. Calvin, die ook een heel goede snelschaker is, wist Manish in twee partijen tot overgave te dwingen, en legt daarmee voor de vierde keer beslag op de titel van Nationaal Jeugdschaakkampioen, meldt de Surinaamse Schaakbond.

In de U-20 klasse namen 36 schakers deel.
De top 5:
1. Calvin Tjong Tjin Joe (6 pnt)
2. Manish Ramjiawan (6 pnt)
3. Cedric Prade (5½ pnt)
4. WCM Rosangela dos Ramos (5 pnt, tevens beste dame)
5. Pierre Chang (5 pnt).

Open Blitz toernooi
Voorafgaand aan de prijsuitreiking van het Nationaal Jeugdschaakkampioenschap, werd een Open Blitz toernooi gehouden, met een deelname van meer dan zestig schakers.
In de topklasse bewees de nieuwe Fide Meester Viresh Giasi, dat hij in een enorm goede vorm is, en wist onbetwist kampioen te worden.
In de Subtop klasse toonde het 12-jarige damestalent Catherine Kaslan, dat ze heel goed kan snelschaken.

De top 5 in de BLITZ topklasse
1. FM Viresh Giasi
2. Calvin Tjong Tjin Joe
3. Immanuel Kromosoeto
4. CM Gavin Ooft
5. CM Romario Sanches

De top 5 in de BLITZ Subtop klasse
1. Catherine Kaslan
2. Alexandra Kaslan
3. Ryanto Kartwirjo
4. Kevin Finkie
5. Imaan Kalidjo

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December