Leo Victor en SV Notch spelen om SVB-beker
23 Apr 2014, 03:00

De Bekercompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) werd dinsdag hervat in het Franklin Essed Stadion. In de eerste ontmoeting won hoofdklasseploeg SV Notch van de eerste klasser West United met 2-1, een stand die reeds bij de rust was bereikt. In de tweede ontmoeting ging Leo Victor langs de koploper van de eerste klasse competitie Bomastar, na het nemen van penalty's.

Notch kwam vroeg tot scoren middels een goed genomen vrije trap door Edvin Welkens buiten de 16 meter. De jongens uit Coronie bleven zoeken naar een opening in de verdediging van Notch. Een overtreding binnen de 16 meter zone leverde een penalty op voor West United. Deze werd verzilverd door Jerny Plato waardoor de wedstrijd op gelijke hoogte kwam (1-1). Notch had lichte veldoverwicht. Olvido Miesidjan scoorde het tweede doelpunt, ook via een vrije trap (2-1). Dit was tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft was het West United die in de stromende regen meer initiatieven nam. Zij was ook de betere ploeg in deze helft. De gelijkmaker zat erin, echter was het doelman Dimitri Deel die een kopbal Dirk Esajas in de laatste seconde van de wedstrijd van de doellijn keerde. De stand bleef ongewijzigd wat betekent dat hoofdklasser Notch ten koste van de eerste klasse ploeg uit Coronie door bekert naar de finale van deze competitie.

Leo Victor-Bomastar
Beide ploegen startten de ontmoeting met sterk aanvallend spel. Er werd weinig ruimte geboden in de verdediging. De ploeg uit Wanica zat na ongeveer 10 minuten spelen op rozen. Een hoekschop werd slecht uitverdedigd. Het leder kwam ongestoord voor de voeten van Jelany Djemisie die makkelijk de 1-0 intikte. De Leeuwen bleven kalm na dit doelpunt en waren meer in de aanval. Enkele minuten voor rust werd het koelbloedige spel beloond. Miguel Croni ontsnapte aan een buitenspelval van Boma vanuit links. Hij kwam oog om oog tegenover doelman Romano Kowid te staan en maakte geen fout (1-1). Toch kwam Bomastar weer op voorsprong. Wederom uit een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Leo Victor. De bal werd onvoldoende uitverdedigd en kwam bij Regillio Abiting terecht, die het tweede doelpunt voor zijn ploeg noteerde: 2-1.

In de tweede helft was Bomastar scherper in de aanval. Goede kansen werden gecreëerd maar aan de afronding ontbrak er een heleboel. Dit werd afgestraft halverwege de tweede helft toen Leo Victor middels goed combinatiespel de spits Romano Holtuin bereikte, die de gelijkmaker met een prachtige schuiver noteerde: 2-2. Bomastar speelde vanaf dat moment het de rug tegen de muur. Er kwam verandering in de score waardoor volgens het reglement penalty's moesten worden genomen. Twee missers van Bomastar vanuit de 11 meterstip zorgde ervoor dat dit team uit Wanica uit het toernooi is gewipt.