WBC en SV Notch delen punten
10 Apr 2014, 08:00

WBC moest woensdag in het André Kamperveen Stadion winnen van SV Notch en duimen voor fouten van de koplopers Inter Moengo Tapoe (IMT) en Excelsior om zo in de race te blijven voor het kampioenschap. Een overwinning zou betekenen dat WBC op de derde plek zou komen met 16 wedstrijden en 31 competitiepunten. WBC gaf na een 2-0 voorsprong in de eerste helft, de wedstrijd uit handen. WBC die de tweede helft met 10 man uitspeelde, moest na een 2-2 gelijkspel, genoegen nemen met 1 punt.

De wedstrijd begon laat, omdat de kleuren van de wedstrijdshirts overeenkwamen. Notch moest zorgen voor een ander shirt, wat tijd in beslag nam. De wedstrijd die afhankelijk gepland stond voor 20.00 uur, is 50 minuten later aangevangen.

Rode kaart
Slordige afwerking in de verdediging van Notch gaf WBC na ongeveer 18 minuten spelen een 1-0 voorsprong. Een blokbal kwam via de lucht op de benen van Vitorino Pinas terecht, die middels een harde volley doelmal Dimitri Deel het nakijken gaf. Na dit doelpunt leek het even nog een open spel te zijn. Aan beide kanten werd er zwaar druk uitgeoefend. Notch zocht meer via de flanken en lange ballen de aanval op, terwijl WBC het middenveld probeerde te overmeesteren, wat voor een licht veldoverwicht zorgde. Een goed genomen vrije trap van Vangelino Sastromedjo vanuit links maakte dat WBC de voorsprong kon vergroten: 2-0.

Een opzettelijke handsbal van Romano Sordam die ineens als laatste verdediger een snelle aanval van Notch stuitte, zorgde voor de rust voor een rode kaart. WBC was genoodzaakt met 10 man verder te gaan. Er kwam ineens wat opleving in het spel van Notch.

Talea scoort tweemaal
De tweede helft startte WBC met de rug tegen de muur. Notch oefende zware druk uit op verdediging van WBC. Galyto Talea liep na 52 minuten spelen diep, nam de bal goed mee en werd in een één tegen één situatie in de 16 meter zone neergehaald. De arbiter floot voor een penalty die door Talea werd benut: 2-1. Met een beetje geluk belandde de bal na te zijn voorgetrokken op de hand van een verdediger van WBC. Talea maakte weer geen fout en schoot de gelijkmaker feilloos binnen: 2-2. WBC kreeg ondanks alles toch enkele kansen via Iwan Pinas en Gregory Righters. Tot doelpunten kwamen de spitsen niet.

In deze hoofdklasse competitie gaat landskampioen Inter Moengo Tapoe aan kop met 32 competitiepunten uit 14 duels. Excelsior staat met hetzelfde aantal punten op de tweede plaats, omdat deze club één wedstrijd meer heeft gespeeld. De eerstvolgende wedstrijd van IMT is tegen middenmoter Transvaal.