Bewoners Bigi Poika zeggen steun toe aan NPS
01 Apr 2014, 04:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland en kapitein Annesta Jagendorst brengen een toost uit met kasiri op een goede toekomst voor de NPS.


Bewoners van Bigi Poika in het district Para hebben zondag hun steun toegezegd aan de Nationale Partij Suriname (NPS). Ze deden dit tijdens een bezoek van een NPS-delegatie onder leiding van voorzitter Gregory Rusland. Het bezoek aan het dorp was op uitnodiging van de bewoners die hun slechte woonsituatie beu zijn, zegt de NPS.

Het dorp kent volgens de dorpsbewoners talloze problemen waaronder het gebrek aan professionele medische hulp; er is geen vervoer aanwezig om ernstig zieke patiënten direct te vervoeren van het dorp naar Zanderij. Ook als zich een ongeval zou voordoen in het gebied, duurt het uren alvorens vervoer vanuit Zanderij beschikbaar is. Daarnaast verkeert de brug die het dorp verbindt in een deplorabele staat en is er geen transport voor voj-leerlingen die op Zanderij naar school moeten. Heet hangijzer bij de bevolking is volgens Imeliano de Noten het gebrek aan werkgelegenheid en elektriciteit. Hij prees ook de actieve participatie van de bewoners die goed waren opgekomen om in communicatie te treden met de NPS-voorzitter. Het dorp zat tot aankomst van de NPS-delegatie dagen zonder stroom.

Gezien het belang van elektrificatie vooral voor studerende kinderen in het dorp, heeft de NPS-voorman twee vaten dieselolie beschikbaar gesteld, zodat de mensen de komende dagen stroom hebben totdat de overheid aan haar verplichtingen kan voldoen. Ook werden, gezien het belang van sport en ontspanning, voetballen en ander sportmateriaal aangeboden aan de gemeenschap. Al deze goederen werden in ontvangst genomen door kapitein Annesta Jagendorst. Zij noemde de aanwezigheid en de schenking van Rusland heel bijzonder. Er is vertrouwen uitgesproken in de partijvoorzitter op basis van de verrichtingen tijdens zijn periode als minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Vanuit de gemeenschap wordt verwacht dat de NPS-leiding de mensen van Bigi Poika niet in de steek zal laten, vooral niet wanneer de partij straks regeerverantwoordelijkheid mag hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May