Transvaal houdt stand tegen Leo Victor
31 Mar 2014, 02:00
foto


Leo Victor heeft in de hoofdklassewedstrijd tegen Transvaal steken laten vallen. Het werd een doelpuntloze ruststand én eindstand. Leo Victor had het beste deel van het spel in handen. Langer dan 45 minuten had deze club een numerieke meerderheid waaruit zij geen voordeel kon halen. Aan de andere kant hield de verdediging van Transvaal goed stand. Doelman Delano Stella heeft goed werk verricht.

De ploegen hielden elkaar in de eerste 20 minuten van de wedstrijd in toom. Zowel de verdediging van 'Transi' als die van de 'Leeuwen' liet niets toe en het spel werd meer in het centrum uitgevochten. Romano Houttuin van Leo Victor brak na 25 minuten spelen goed door en kwam oog in oog met doelman Stella. Zijn inzet werd keurig gestopt door de doelverdediger. Transvaal kwam op dreef aan het eind van de eerste helft. Twee maal geel zorgde ervoor dat Antoine Aida van Transvaal vroegtijdig de kleedkamer opzocht. De club moest met tien man verder.

De groenwitte formatie was in de tweede helft genoodzaakt extra te verdedigen. Wederom verzuimde Houttuin na 9 minuten spelen te scoren. Ook dit keer kreeg hij doelman Stella op zijn weg. Bij vlagen kwam Transvaal dichtbij het doel van zijn tegenstander. Bij Leo Victor regende het van verkeerde passen en werden de aanvallers kundig door de verdediging van Transvaal in buitenspelpositie gelokt. 'Transi' kwam met nog een kwartier te gaan dichtbij een doelpunt door inzet van Cleandro File. De paal bracht redding voor Leo Victor. Ook moest Leo Victor met minder dan drie minuten te gaan in de wedstrijd met tien man verder. Ifanildo Misiedjan kreeg twee maal geel. Er kwam een kleine opleving bij Transvaal maar tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen. Transvaal heeft nu 16 competitiepunten uit 14 wedstrijden. Leo-Victor zakt door dit gelijkspel naar de vierde plaats met 28 competitiepunten.

Overige uitslagen
Notch-SNL 3-1
Boskamp-Takdierboys 3-1
Robinhood-WBC 1-7

Ala-D Media