Parmessar ontkent ‘vreemde’ betalingen aan Ballast Nedam
14 Mar 2014, 06:00
foto


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken zegt niet op de hoogte te zijn van vreemde missives. Hierin zou de raad van ministers goedkeuring hebben gegeven voor het betalen van ettelijke miljoenen euro's aan de Nederlandse bruggenbouwer Ballast Nedam.

Tijdens het beantwoorden van vragen donderdag in het parlement, zei Parmessar dat er wel zogenaamde leegloop kosten zijn betaald aan Ballast Nedam, maar dan voor een bedrag van Euro 446.000. Dit geld dat volgens de bewindsman hoger zou moeten liggen, maar uiteindelijk door de regering is afgedongen, is bestemd voor het niet nakomen van een contract voor de bouw van de Carolinabrug.

Gehaal en getrek
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh, die in een hevige discussie verwikkeld raakte met de minister, zei missives in zijn bezit te hebben waar andere bedragen op staan dan Parmessar het college heeft voorgehouden. Randjietsingh voerde aan dat de beantwoording van Parmessar in strijd is met niet alleen de missives die hij in handen heeft, maar ook met de belofte van president Desi Bouterse, dat het contract met de bruggenbouwer toen zou worden stopgezet en er geen claim betaald zou worden. Randjietsingh beloofde voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, zeker nog op deze kwestie te zullen terugkomen. Volgens hem zijn de missives in de maand januari goedgekeurd en getekend door de raad van ministers.

Randjietsingh stelde dat de voordracht om de betalingen aan Ballast Nedam te laten overmaken, niet door het ministerie van Openbare Werken zijn gedaan, maar door een persoon die hij niet bij naam noemde. Parmessar bleef ontkennen op de hoogte te zijn van de missives waarover de parlementariër sprak. Volgens hem valt er niets te verbergen in deze kwestie en staat hij open alle documentatie voor te leggen aan Randjietsingh als die hem een bezoek brengt op zijn kantoor. Randjietsingh die zich ergerde aan de beantwoording van de minister, vond dat de DNA-voorzitter de regering meteen een verklaring moest laten afleggen over de extra missives. De discussie rond deze kwestie liep hoog op. Simons stuurde het op aan dat Parmessar zijn spreekbeurt beëindigde, waarna hij de vergaderzaal verliet. Randjietsingh vindt dat Parmessar niet op zijn kantoor, maar in het parlement openheid van zaken moet geven.

Wilfred Leeuwin
Advertenties