Gehuurd toestel SLM met problemen geland op Zanderij
20 Nov 2013, 20:15
foto
Het gehuurde toestel door de SLM woensdagmorgen bij het opstijgen. Uit de rechtermotor kwam en rook en daarna vlammen. (Foto: Thorsten Urbanek)


Ooggetuigen zagen woensdag rook en daarna vlammen komen uit de rechtermotor van het vliegtuig dat door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is gehuurd bij 'Euro-Atlantic Airways'. "Het is onbegrijpelijk dat de piloot niet is teruggekeerd naar Schiphol", zegt een ooggetuige aan Starnieuws. Zijn vrouw en kind zaten in het toestel naar Paramaribo.

De PY 993 is met vertraging aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het toestel is niet vertrokken van Zanderij. De vlucht van vanavond is afgelast. De passagiers in het vliegtuig hoorden een harde knal bij het opstijgen. De mensen binnen merkten dat er iets aan de hand was, maar ze kregen geen uitleg erover.

Het toestel CS-TFT Boeing 767 3YO/ER is nog op Zanderij. Het is niet duidelijk wat er verder zal gebeuren. Het toestel is in elk geval met problemen binnengekomen. Er is nog geen informatie of 'Euro-Atlantic Airways' een ander toestel zal sturen om de gestrande passagiers op te halen.
De Airbus A340-300 van de SLM ondergaat van 6 tot en met 24 november een grote onderhoudsbeurt, de zogenaamde C-check, in Bordeaux (Frankrijk).
Advertenties