Studierichting Geschiedenis start met terugblik/vooruitblik
17 Oct 2013, 09:00
foto


De ceremoniële start van het collegejaar 2013/2014 van de studierichting Geschiedenis van de Faculteit Humaniora van de Anton de Kom Universiteit van Suriname vindt vrijdag plaats met een openingstoespraak van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin. De historicus Eric Jagdew zal het openingscollege verzorgen.

Jagdew heeft samen met Maurits Hassankhan en Jerome Egger deze opleiding voorbereid. Tijdens het openingscollege zal hij ingaan op het geschiedenisonderwijs en de geschiedschrijving in Suriname. “Het is een terugblik, maar ook een vooruitblik,” schrijft Egger, docent bij de Geschiedenisopleiding van de universiteit.

Egger gaat in op de noodzaak van de opleiding. “De laatste jaren is de roep steeds luider geworden in Suriname om de eigen geschiedenis te (her)schrijven. Surinamers beginnen zich steeds meer te realiseren dat kennis van de geschiedenis nodig is om het heden beter te begrijpen en de toekomst richting te geven.”

Het college van vrijdag 18 oktober 2013 begint om 19.30 in het IGSR-gebouw op de campus en is toegankelijk voor een ieder.


Advertenties