Modernisering wetgeving moet concurentiepositie verbeteren
22 Aug 2013, 21:00
foto
Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, in gesprek met jurist en investeringsexpert, Marcela Anzola. (Foto: ATM)


De jurist en internationale expert op het gebied van investeringen, Marcela Anzola is op uitnodiging van de Competitiveness Unit Suriname (CUS) in Suriname voor het ontwikkelen van een actieplan voor verbetering van het investeringsklimaat. Vandaag was zij op bezoek bij minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM).

Modernisering van de Surinaamse wetgeving ter versterking van het investeringsklimaat in Suriname is een prioriteit voor de CUS. Anzola zal een ‘Action Plan for Business Climate Reform Priorities’ ontwikkelen. Het ministerie van ATM is een van de stakeholders waarmee zij van gedachten wilde wisselen. Miskin heeft haar geïnformeerd over het beleid van zijn ministerie op het gebied van minimumloon, werkgelegenheid en arbeidsverhoudingen.

De verouderde wetgeving in Suriname is niet bevorderlijk voor investeringen, zegt de voorlichting van ATM. Modernisering van de wetgeving zal ook de nationale concurrentiepositie verbeteren. Anzola zal op basis van haar bevindingen en geïdentificeerde knelpunten, voorstellen doen voor verbetering van de concurrentiepositie. Zij werd vergezeld door Elfie Kong Jong Foek, stafmedewerker van CUS. Staffunctionarissen Meena Kandhai-Ramai en Shoblina Chotkan-Somai van ATM waren ter ondersteuning van de minister aanwezig bij het gesprek.
Advertenties