Vierde solo-expositie kunstenaar Keerveld
20 Dec 2012, 13:30
foto


Filosoferen in zijn zoektocht naar het mysterie in zichzelf, dat is de drive van Miguel ‘EdKe’ Keerveld voor alweer zijn vierde solo-expositie, getiteld SHEMACHO - I challenge I. Met schilderijen en installaties neemt hij de toeschouwer mee naar zijn wereld met dualiteit als rode draad. Tegenstellingen in de mens, in de natuur, in het leven, we ervaren ze allemaal. “Een kunstenaar is bij machte zijn eigen wereld te scheppen. Daarin heeft hij de vrijheid om de dingen anders te zien. Door naar binnen te kijken én naar wat buiten gebeurt, stel ik mij in staat om het beeld dat ik van mezelf heb uit te dagen tegenover het beeld dat een ander van mij heeft. Uiteindelijk groei ik daardoor."

Miguel ‘EdKe’ Keerveld is overtuigd van de onzichtbare verbondenheid tussen tegenstellingen. Voor zichzelf kan hij die verbondenheid op veel manieren interpreteren en vastleggen. “Wanneer al die gedachten in mijn hoofd opkomen, lijm ik ze met inkt op papier, en met verf leg ik de expressie vast die hoort bij dat moment. Mijn belangrijkste doel is om mijn filosofie steeds beter te schilderen met verf en woorden met contrast als belangrijkste thema. Soms verhuld, soms zichtbaar in symbolen.”

Grootste droom
Ook voor wie deze ‘weird artist’ - zoals op zijn kaartje staat -, de laatste jaren heeft gevolgd, zal de ontwikkeling die hij doormaakt, verrassend zijn. Vanaf zijn tienerjaren heeft zijn interesse voor kunst zich ontwikkeld. “Door te schilderen kan ik de dingen die spelen in het leven een plaats geven. Wie mij goed kent, zal bevestigen dat mijn kunstwerken een weerspiegeling zijn van dat wat mij intrigeert. De laatste jaren heb ik gemerkt dat die behoefte er is vanwege de drang om te filosoferen. Mijn drijfveer om te schilderen veranderde in 2009 van dát vastleggen wat eerst een mysterie in mijn leven leek, naar tegenstellingen als mijn huidige interesse. Hierin spelen mijn rationele en emotionele kanten afwisselend hun rol. Zelf vertaal ik deze twee kanten als de engel en de duivel ofwel mijn mannelijke en vrouwelijke kant. Steeds meer geldt dat Miguel en EdKe samen één persoon zijn, die houdt van praten, lachen en aandacht.”

De grootste droom in het begin van zijn carrière was om een regionaal bekende artiest en ook een ondernemer te zijn op zijn veertigste. Hij is goed op weg, want recent – hij is bijna 30 - richtte hij zijn eigen bedrijf op: DEAM Advisory N.V., voor Creative design & Management. Naast deze vervulling van zijn droom gaat Miguel ‘EdKe’ verder in de kunst want dat is en blijft toch zijn grootste drang. En dat kan elke bezoeker ervaren die de expositie bezoekt. Ook is samenwerken voor hem belangrijk is, want op zijn verzoek hebben collega kunstenaars meegewerkt aan de vormgeving van SHEMACHO – I challenge I. De kracht van deze samenwerking maakt zijn expositie tot een harmonisch geheel.

De expositie SHEMACHO – I challenge I is open voor het publiek in De Hal aan de Grote Combéweg 45 van zaterdag 22 t/m maandag 24 december van 19 tot 22 uur. Op zondag 23 december vanaf 19:30 uur gaat de kunstenaar in dialoog over zijn werk met het publiek.