President gaf geen geld aan Kwakoe-festival
15 Aug 2012, 14:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse zegt erg geschrokken te zijn van het bericht en de commotie die is ontstaan als zou hij 50.000 euro hebben gegeven aan de organisatie van het Kwakoe festival. In een vraaggesprek met perschef Clifton Limburg, dat op CD aan Starnieuws is verstrekt, geeft de president uitleg hierover. Hij ontkent dat hij 50,000 Euro heeft toegezegd of gegeven aan de organisatie.

Bouterse zegt dat de organisatie van het festival hem inderdaad heeft benaderd om te bemiddelen in de financiële problemen die ze heeft met de voortgang van het festival. “Het is een Surinaamse zaak daar en als je kan bemiddelen dan doe je dat. Vanuit het kabinet van de president is Jules Wijdenbosch aanwezig op het Kwakoefestival voor ondersteuning”, deelt de president mee.

Boeken natrekken
Bouterse legt in het vraaggesprek uit dat hij de organisatie op vragen heeft toegezegd dat zij de naam van het kabinet mag gebruiken om sponsoring te zoeken. Wel onder de voorwaarde dat, zegt Bouterse, dat hij niets wil horen van corruptieve zaken die hebben plaatsgevonden. Het is de organisatie van Kwakoe gelukt met deze bemiddeling gelden binnen te krijgen om het festival verder te kunnen laten plaatsvinden.

Bouterse zegt dat de boeken van de regering open staan en dat de Centrale Bank van Suriname mag natrekken of in opdracht van hem de regering geld heeft uitgegeven. Toen Bouterse het bericht uit de media vernam, maakte hij er nog een grap over. Later bleek dat de commotie veel erger was. Ook de Nederlandse media staan bol van deze kwestie.
            video.gif video
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April