Ravage overal in het land: windsnelheden 80 km per uur
20 Jun 2012, 22:02
foto
Een boom aan de Slangenhoutstraat is ontworteld en is op auto's terechtgekomen. (Foto: Ramon Keijzer)


In het hele land is er ontwrichting door de storm. Er zijn windsnelheden van meer dan 80 kilometer per uur gemeten. Daken van huizen zijn weggewaaid. Bomen zijn ontworteld. Elektriciteitspalen zijn geknakt als luciferhoutjes. Delen van het land hebben geen elektriciteit. Masten van Radio SRS en Zon zijn beschadigd. Bomen zijn op voertuigen terechtgekomen.

Dakplaten van het Sint Vincentius Ziekenhuis zijn weggewaaid. Uit het hele land komen er meldingen op onder andere Facebook van Starnieuws dat de situatie ernstig is. Mensen zijn bang omdat zij dit niet hadden zien aankomen. Alarm van huizen en voertuigen gaan af. Er was geen enkele waarschuwing.

Meteoroloog Truus Warsodikromo zegt aan Starnieuws dat aanvankelijk niet was voorzien dat de storm zich zo snel zou verplaatsen. Er is ook een dikke wolkencluster boven Frans-Guyana en Suriname. De storm is boven de oceaan gaande. Er zijn windsnelheden van meer dan 80 kilometer per uur gemeten. Dat de wind zo hard waait, is te merken aan stroompalen en bomen die omwaaien.

Warsodikromo zegt dat er contact is met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR). De situatie wordt nauwgezet gevolgd. Gevraagd wordt aan de samenleving om alert te blijven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April