VSB geen voorstander van subsidie van goederen
17 Mar 2012, 00:00
foto


Het bedrijfsleven is geen voorstander van subsidie van goederen. President Desi Bouterse heeft aangekondigd dat de prijzen van goederen behorende tot de eerste levensbehoeften omlaag moeten. Hij is van plan een pakket van veertig goederen gedeeltelijk te subsidiëren. De goederen zullen tegen een vastgestelde prijs te koop zijn in de winkel.

Diverse importeurs hebben al aangeklopt bij de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) over deze kwestie. Voorzitter Ferdinand Welzijn zegt aan Starnieuws dat indien goederen gesubsidieerd worden, veel ondernemers in problemen zullen geraken. "Wij zijn er voorstander van om belasting verlagende maatregelen te nemen, waardoor mensen meer geld hebben om te besteden", zegt Welzijn.

Geen object subsidie
De VSB is voorstander van subject subsidie. "Als de goederen in de winkels worden gesubsidieerd, kopen ook mensen die het kunnen betalen deze goedkoop. Het geld komt uit de staatskas. Wij zijn allang afgestapt van object subsidie", voert Welzijn aan. Hij hoopt dat de president dit besluit niet zal nemen. Welzijn merkt op dat subsidiëren van goederen oneigenlijke concurrentie betekent.

Binnen het Tripartiet Overleg zijn de prijzen van goederen in de winkels ook aan de orde gesteld dinsdagavond. De president heeft het bedrijfsleven opgeroepen om gezamenlijk de prijzen in de winkels omlaag te brengen. Afgesproken is dat er cijfers geproduceerd zouden worden. Donderdag zou verder gesproken worden over deze kwestie, maar deze vergadering is niet doorgegaan omdat niet alle gegevens beschikbaar zijn. Intussen blijkt dat de president van plan is over te gaan tot subsidie.
Advertenties