Tammenga wint van Santos en verlaat de laatste plaats
19 Feb 2012, 22:00
Spelmoment waarbij een speler van Santos (rood) de speler van Tammenga (wit) ten val bracht.

Het is de ploeg van Tammenga gelukt om van Santos in Nickerie te winnen. De coach bij Santos Lesley Leysner, geeft aan dat de spelers de instructies niet volledig hebben uitgevoerd. Tammenga klimt nu van de 12e plaats naar de 10e plaats in de eerste klasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Met dit verlies gaat Santos van de 8ste naar de 11e plaats.

Reeds in de 13e minuut bracht Giovanni de la Fuente, Santos zaterdag op 1-0 voorsprong. Na een goed opgezette aanval lukte het Regillio Cairo van Tammenga in de 30e minuut de stand in evenwicht te brengen 1-1, dat bleek ook de ruststand te zijn.

De tweede helft was nauwelijks 5 minuten oud toen Xaviero Perk de stand tilde naar 2-1 voor Santos. Tammenga kwam terug en Urbian Rozenblad maakte in de 60e minuut de stand gelijk, 2-2. In de 73e minuut kreeg Santos de gelegenheid om de stand te tillen naar 3-2 maar de aanvallers waren niet koelbloedig genoeg en de bal werd weg gewerkt door de verdediging van Tammenga. In de 75e minuut werd handsbal gemaakt in het strafschopgebied van Santos en Giovanni Nelson maakte geen fout en besliste de stand op 3-2 voor Tammenga.