Takdierboys wint van Santos in eigen huis
22 Jan 2012, 20:25
Spelmoment Santos-Takdierboys.

Santos heeft het Nickeriaans publiek teleurgesteld. Velen vragen zich af waaraan het ligt dat Santos thuis niet kan winnen van de tegenstander terwijl de club subliem presteert tijdens uitwedstrijden. Tijdens de wedstrijd van zaterdag was het duidelijk zichtbaar dat de ervaren ploeg van Takdierboys uit Wanica (Livorno Sport Bond) aan het langste eind zou trekken. Takdierboys won met 3-1.

Reeds in de 25e minuut lukte het Recivie Antomoi om het eerste doelpunt te scoren voor Takdierboys. Kort voor de rust was het de speler Xaviero Perk van Santos die de ploegen op gelijke hoogte bracht 1–1. De ploegen bezochten de kleedkamers met de gelijke stand.

Drie rode kaarten
Na de rust tapte Takdierboys uit een ander vaatje, want in de 78e minuut bracht Bueno Wens zijn ploeg op een 2–1 voorsprong. Na ongeveer 3 minuten was het weer raak, de speler Dwight Courtar besliste de eindstand op 3–1 voor Takdierboys.

De arbiter gaf drie rode kaarten in deze wedstrijd. Twee aan Santos en één aan Takdierboys. De assistent attendeerde de scheidsrechter erop dat de rode kaart onterecht was, maar de wedstrijdcommissaris bepaalde dat een reeds getoonde kaart niet ingetrokken mag worden. Hierop toonde de scheidsrechter een tweede rode kaart aan de speler van Takdierboys.

Volgens de trainer van Santos, Guiliano Snip, was de scheidsrechter partijdig en dat is ongezond voor de sport. Hij geeft wel aan dat Santos minder goed heeft gepresteerd. De trainer van Takdierboys, Edmund Ramkisoen, vindt dat Santos beter georganiseerd moet spelen. De club beschikt over goede voetballers maar de organisatie laat nog te wensen over.