Investeren in STS nodig voor groei toerisme
16 Jan 2012, 08:00
foto
Armand Li-A-Young, directeur STS.


Utrecht - De Stichting Toerisme Suriname (STS) heeft een goede investering nodig. Door de beperkte financiële middelen, een budget van drie miljoen SRD per jaar, kan STS kwalitatief onvoldoende uit de verf komen. Dit zegt directeur Armand Li-A-Young in gesprek met Starnieuws. Hij benadrukt dat het land op lange termijn het geïnvesteerde bedrag zal terugverdienen en daarna zal genieten van de vruchten ervan.

Li-A-Young merkt op dat hij graag wat meer sfeer zou willen brengen in de Suriname stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Hij denkt aan culturele optredens, live-muziek, wat snacks en drank uit de Surinaamse keuken. Hierdoor zouden mensen zich nog meer aangetrokken voelen tot het land en Suriname kan dan meer profijt hieruit halen.

Stabiel
De afgelopen vijf jaren is het aantal deelnemers aan de Vakantiebeurs voor de Suriname-stand stabiel. Het gaat om ongeveer 20 participanten. “Soms hebben we enkele uitvallers vanwege financiële problemen, maar dan krijgen we weer enkele nieuwe erbij. SLM is aldoor een partner op de Vakantiebeurs”, merkt Li- A- Young op. De beurs is zondagavond afgesloten.

De STS-directeur zegt dat veel meer stagiairs Suriname aandoen. Dit is de jonge generatie die op den duur veel vrienden en families meeneemt. Er wordt verder over het land gesproken en anderen besluiten dan ook om Suriname een bezoek te brengen. Li-A-Young wil continu werken aan de promotie van het land. Hij is ervan overtuigd, dat ook dit jaar een duidelijke stijging in de toerismesector te merken zal zijn.

Wanita Ramnath
Advertenties