Santos uit Nickerie wint van thuis spelend Inter Rica
08 Jan 2012, 02:30
Het team van SV Santos uit Nickerie.

Santos uit Nickerie heeft zaterdag vriend en vijand verrast door helemaal in Moengo, de thuisbasis van Inter Rica, de club te verslaan met 2-1. Santos nam reeds in de 16de minuut de leiding van de wedstrijd over door een doelpunt van Gerold ‘Foku’ Leysner. Hij trapte de bal richting het doel maar de doelman van Inter Rica verkeek zich op de bal en het eerste doelpunt was een feit.

Santos begon daarna het middenveld geleidelijk over te nemen en niet lang daarna, en wel in de 34ste minuut, was het de speler Gauthier Gomes die de stand bracht op 2-0 voor Santos. De doelman van Inter Rica kon de vrije trap van Xaviero Perk niet onder controle houden en Gomes was er als de kippen bij en plaatste het leder in het doel.

De ploegen zochten de kleedkamers op met een 2-0 voorsprong voor Santos. Na de rust probeerde Inter Rica het middenveld over te slaan door lange ballen te spelen. Het lukte Angelo Adampa in de 82ste minuut uit een onbewaakt moment het tegendoelpunt te scoren.

De wedstrijd had een bijzonder sportief karakter. Er zijn geen gele of rode kaarten uitgedeeld en de arbitrale leiding had de wedstrijd volledig onder controle. De publieke belangstelling was heel goed.