Somohardjo helpt studenten internaat Nijd en Spijt
23 Apr 2010, 00:15
foto


Het ‘meisjes internaat Nijd en Spijt’, tegenover de Anton de Kom universiteit, heeft het drie dagen zonder licht en water moeten doen. Het internaat is opgezet door Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. Het is niet de eerste keer dat de beheerder verzuimd heeft de stroomrekening te betalen. Omdat de watervoorziening van het internaat op het elektriciteitsnet is aangesloten, hadden de studenten ook te kampen met een lage waterdruk.

Donderdagmiddag konden de studenten de situatie niet meer aan en hebben contact gezocht met Somohardjo. De politicus heeft terstond werk van gemaakt om het probleem te verhelpen. De rekening van meer dan SRD 1000 werd betaald en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) verleende gisteravond haar medewerking om het afgesloten net weer open te stellen.

Somohardjo zegt aan Starnieuws geen directe bemoeienis te hebben met het beheer van het internaat. “Ik wist niet dat de situatie zo erg was en uit de hand dreigde te lopen. Ik heb de rekening direct laten betalen en de EBS gevraagd om medewerking. Ik heb de dames ook al gezegd dat materiële schade, zoals bedorven voedingswaren, wordt vergoed”, zegt hij. De onverantwoordelijke beheerder kreeg van Somohardjo een ernstige berisping voor zijn nalatigheid.

De studenten zeggen Somohardjo erop gewezen te hebben dat zij maandelijks een bedrag van SRD 200 betalen en verzekerd willen zijn van elektriciteit en water. Hij stemde er mee in dat een commissie van zeven studenten werd belast met het medebeheren en toezicht op zaken die direct te maken hebben met het verblijf in het internaat. De studenten hoeven bij eventuele problemen niet te wachten op de beheerder, maar kunnen dircet contact opnemen met Somohardjo.

Starnieuws, dat al eerder op de hoogte was van het probleem, stuurde donderdagmiddag een journalist om foto’s te maken. Somohardjo die onderweg was naar het Internaat, wist dat er foto’s gemaakt zouden worden. Hij gaf hiervoor zijn toestemming. Nadat de foto’s gemaakt waren, eisten de studenten bijgestaan door een lijfwacht van Somohardjo dat de foto’s gewist moesten worden. Door de intimidatie was de journalist gedwongen om de foto’s te wissen. Ze kreeg geen gelegenheid om af te stemmen met de hoofdredacteur die haar op pad gestuurd had. Somohardjo, die toegaf op de hoogte te zijn dat er foto’s gemaakt zouden worden, greep niet in omdat de studenten niet in de publiciteit wilden treden.

Starnieuws stuurde hierna weer een journalist en een cameraman naar het internaat. Intussen was er contact gemaakt met Somohardjo, die tijdens het incident aanwezig was maar niet had ingegrepen. De politicus verontschuldigde zich en noemde het voorval “een incident”. De journalist en de cameraman hebben toen normaal hun werk kunnen doen. Somohardjo en de studenten verleenden hun medewerking. De politicus verzekerde dat hij de persvrijheid respecteert en bood opnieuw zijn excuses aan.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May