Linco geeft zich nog niet gewonnen
09 Dec 2011, 01:00
Een flits uit de wedstrijd Styx-Linco (Foto: RSP)

De Teleg Futsal hoofdklasse finale heeft donderdagavond nog geen kampioen voortgebracht. In de tweede wedstrijd wist de ploeg van Linco ervoor te zorgen dat er een beslissende derde wedstrijd nodig is door met 3-2 te winnen. De spanning tijdens de wedstrijd zat er goed in.

In een uitverkochte Anthony Nesty Sporthal wist Furgil Pinas in de 7e minuut Linco op een 1-0 voorsprong te brengen na een assist van Gary Sordjo.
Het duurde tot de 17e minuut van de wedstrijd voordat Styx de stand in evenwicht kon brengen door een doelpunt van de captain Siegfried Uralima. Drie minuten later bracht Derrick Garden via een indirecte vrije trap de stand op 2-1 voor Styx.

Linco op dreef
Met nog 2 minuten te gaan kreeg Sergio Aroepa zijn tweede gele kaart toen hij een uitbraak van Gary Sordjo ruw onderbrak. Linco maakte van deze numerieke meerderheid gebruik om voor het sein van rust nog de stand op gelijke hoogte te brengen. Het was wederom Furgil Pinas die de doelman van Styx het nakijken gaf.

De wedstrijd die zeer tactisch werd gespeeld, zag Linco met nog 5 minuten te spelen het derde doelpunt scoren via Sastromedjo Vangellino. De beslissende wedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld.

Wasgo kampioen
In de veteranen klasse is Wasgo kampioen geworden door ook de tweede wedstrijd van Barka te winnen met 2-1. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd, die Wasgo met 8-0 won, kon de ploeg pas in de verlenging de wedstrijd beslissen. De ruststand was 1-0 voor Wasgo door een doelpunt van Dennis Amelo in de 22ste minuut.

Na de rust bracht Kenneth Raghosing de stand in evenwicht. In de verlenging scoorde Antonio Da Silva het winnende doelpunt voor Wasgo.