Selecao en Wasgo kampioenen bij Teleg Futsal playoff
08 Dec 2011, 09:30
Prijsuitreiking Teleg Futsal play offs. Selecao neemt de prijs in ontvangst. (Foto: RSP)

De eerste kampioenen van de Teleg Futsal playoff van de Zaalvoetbalbond zijn bekend geworden. In de 2e klasse won de ploeg van Selecao woensdagavond voor de tweede maal van the Lions in de Anthony Nesty Sporthal. Bij de rust stond de ploeg reeds voor met 3-0 door doelpunten van Brian Pique in de 6e en 15e minuut en Clayton Refos in de 22ste minuut.

In de tweede helft probeerden de jongens van the Lions een derde wedstrijd te forceren door 3 doelpunten te scoren nadat in de 32ste minuut Radjindra Dharamsing het 4e doelpunt noteerde voor Selecao. Rinesh Lachman bracht weer hoop voor the Lions door in de 34ste minuut de achterstand te verkleinen. Servio Kanali zorgde voor nog meer spanning door in de 43ste en 49ste minuut de stand te reduceren naar 4-3. Rinesh had de mogelijkheid om een verlenging te forceren maar kwam niet tot scoren. In de counter wist Brian Pique zijn derde doelpunt van de avond te scoren en zo het kampioenschap voor Selecao te verzekeren. Selecao en the Lions zijn gepromoveerd naar de 1e klasse.

In de 1e klasse waren er strafschoppen nodig om vast te stellen of er een kampioen zou zijn of een derde wedstrijd. De ploeg van S.V.Wasgo stond bij de rust met 2-1 achter tegen F.C. United. Voor FC. United scoorden Johan Aroeman en Olmerd Poeketie in respectievelijk de 9e en 17e minuut van de wedstrijd. Christiaan Tomoredjo kon in de 18e minuut de achterstand verkleinen. In de tweede helft lukte het Wasgo om het doel 3 maal te vinden door twee doelpunten van Ivan Somoredjo. Sergio Karijopawiro zorgde voor het 4e doelpunt van Wasgo. Voor FC United scoorden Silvion Sedney en Paiva Ailton. In de verlenging die hierna volgde, scoorden beide ploegen nog een keer. Bij de strafschoppen was Wasgo beter en won met 9-8. Wasgo en FC United promoveren naar de hoofdklasse.

Vandaag kan de kampioen van de hoofdklasse bekend worden wanneer in game two tegen elkaar uitkomen Linco en Styx. Styx won de eerste wedstrijd door middel van strafschoppen van 9-8.