SCCN uit de lucht tijdens eerste helft Inter-Barcelona
20 Apr 2010, 18:35

De schrik sloeg de Surinaamse voetballiefhebbers om het hart toen televisiezender SCCN vanmiddag om tien voor vier plotseling uit de lucht ging. Eerst verscheen alleen grijze sneeuw op de beeldbuis en vervolgens bleef een egaal blauw scherm over. De storing deed zich voor tijdens de rechtstreekse uitzending van Inter Milan - Barcelona de eerste halve finale in de Europese Champions League.

Het bleek te gaan om een brand in de uitzendkamer. Isfahany Nagessersing, directeur van SCCN, vermoedt dat de stoppen zijn doorgeslagen maar staat verder voor een raadsel: “Alles bij ons is extra voorbeveiligd om dit soort dingen te voorkomen. We gaan nu de precieze oorzaak achterhalen.”

De voetbalwedstrijd was nauwelijks vijf minuten oud toen de brand ontstond en de directie van SCCN genoodzaakt werd de zender uit de lucht te halen. Gelukkig hadden toegesnelde medewerkers de brand snel onder controle zonder met water of bluspoeder ergere schade aan te richten. Vijf minuten voor rust was kanaal 17 weer te ontvangen in de Surinaamse huiskamers. Tijdens de eerste helft werd het SCCN-kantoor platgebeld door tv-kijkers zodat het secretariaat op een goed moment niet eens meer kon opnemen. In de rust (1-1) waren beide treffers in herhaling te zien en kwam SCCN ook met een verklaring voor de storing.

De wedstrijd eindigde overigens in een 3-1 overwinning voor de Italiaanse landskampioen.