Suriname niet naar WK en Olympische Spelen
29 Nov 2011, 02:00

Wie nog een beetje hoop had dat Suriname volgend jaar met voetbal deel zou nemen aan de Olympische Spelen in Londen, is bedrogen uitgekomen. Maandagavond verloor de U-23 selectie met 1-9 van Trinidad & Tobago. Hiermee is Suriname uitgeschakeld voor de Olympische Spelen. Geen WK-Voetbal en ook geen Olympische Spelen voor de voetballers.

In de eerste ronde wist Suriname in augustus in eigen huis te winnen door als nummer 1 te eindigen in de poule, die verder bestond uit Jamaica, Cayman Island en St. Vincent & the Grenadines. Suriname won met 5-0 van Cayman Island en 3-1 van St. Vincent & Grenadines. De wedstrijd tegen Jamaica eindigde 2-2.

De 2e kwalificatie ronde voor Suriname begon op 24 november in St.Kitts & Nevis. De selectie startte met winst (1-0) op St. Kitts & Nevis. De tweede wedstrijd tegen Cuba werd zaterdag verloren met 2-4, terwijl Suriname eerst met 2-0 voorstond.

De derde wedstrijd werd een complete nederlaag. Trinidad & Tobago verpletterde Suriname met 9-1. In de eerste helft scoorde Trinidad vier maal. Daarna volgenden nog maar liefst vijf doelpunten. Friso Mando scoorde het laatste doelpunt in deze wedstrijd, vier minuten voor einde.

Trinidad verloor in deze ronde met 5-2 van St.Kitts & Nevis. In de WK-kwalificatie werd Trinidad ook uitgeschakeld door Guyana. Voetballiefhebbers zijn niet te spreken over dit resultaat van Suriname.