President steunt Kalloe voor bouw airport dichtbij Paramaribo
08 Jul, 00:01
foto
President Chan Santokhi heeft ondernemer Soenil Kalloe zijn steun toegezegd bij het bouwen van een nieuwe internationale luchthaven. Het proces is reeds ingezet. (Foto: René Gompers)


President Chan Santokhi heeft de ondernemer Soenil Kalloe de ondersteuning toegezegd voor het opzetten van een internationale luchthaven dichtbij Paramaribo. Indien het masterplan en het ontwerp rekening houden met de internationale normen en de dossiers rond zijn, zal deze regering toestemming geven voor de bouw van de airport. Dit zei de president bij de opening van de International Mall of Suriname zondagavond aan de Ringweg Zuid.

Kalloe heeft in een gesprek met de president aangegeven dat er 1 uur en 45 minuten gereden moet worden door ondernemers, toeristen en passagiers van Zanderij naar Paramaribo. Dat kost veel te veel tijd. Daarop gaf de president aan dat de wegen worden verbreed. Het is de bedoeling om richting Zanderij dat ook te doen. Volgens Kalloe is dat niet de oplossing. Hij zei dat er een internationale luchthaven moet komen in Paramaribo, waardoor er niet zoveel tijd gaat zitten om vanuit de luchthaven in de stad aan te komen.

De ondernemer heeft de president te kennen gegeven dat de plannen en het ontwerp vergevorderd zijn. Er is toestemming van de regering nodig. Santokhi voerde aan dat Kalloe credit heeft bij hem, want hij heeft met de International Mall bewezen dat hij in tijd van uitdagingen in staat is een miljoenenproject neer te zetten, waarin mensen geen geloof hadden.

De president heeft Kalloe toegezegd dat hij de ondersteuning krijgt van de regering. Hij heeft al een plan en ook internationale partners en deskundigen ingehuurd die werken aan het plan. Er is al een locatie voor het opzetten van de internationale luchthaven. Er is een werkgroep ingesteld vanuit het Kabinet van de President om het project te ondersteunen, deelde het staatshoofd mee. Hij kan rekenen op de regering.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July