Internationale Yoga Dag: Duizenden over de hele wereld doen mee
21 Jun, 16:27
foto
Beoefenaars nemen deel aan een massale yogasessie op de 10e Internationale Yogadag in Batu Caves, Maleisië. (Foto: Reuters)


Duizenden mensen over de hele wereld hebben deelgenomen aan de 10e Internationale Dag van de Yoga in massasessies waarbij ze de eeuwenoude fysieke, mentale en spirituele discipline beoefenden die zijn oorsprong vond in India.

De Verenigde Naties heeft 21 juni in december 2014 uitgeroepen tot Internationale Dag van Yoga, om wereldwijd het bewustzijn te vergroten van de voordelen van het beoefenen van yoga.

De Indiase hindoe-nationalistische premier Narendra Modi leidde vrijdag honderden mensen die yoga uitvoerden in de regio Kashmir, waar een moslimmeerderheid heerst.

Duizenden overheidsmedewerkers, leraren en studenten uit heel Kashmir waren voor het evenement uitgenodigd, hoewel de regen het optreden van Modi binnenshuis dwong.

In andere delen van de wereld kwamen mensen samen om verschillende yogahoudingen uit te proberen, te mediteren en ademhalingsoefeningen te doen.

Het thema dit jaar was 'Yoga voor het zelf en de samenleving', waarbij de nadruk ligt op de harmonie van lichaam en geest met een holistische benadering van gezondheid en welzijn.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July