Fly Allways misnoegd over handelwijze NAC
27 May, 06:26
foto
Het vrachtvliegtuig NAC is ruim een week geleden in botsing gekomen met een toestel van Fly Allways dat geparkeerd stond op de Johan Adolf Pengel luchthaven.


Het vrachtvliegtuig van het in de Verenigde Staten van America gevestigde Northern Air Cargo (NAC), heeft het land kunnen verlaten nadat het conservatoir beslag gelegd door Fly Allways, werd opgeheven. Het toestel heeft de Johan Adolf Pengel luchthaven zaterdag verlaten. "NAC heeft in eerste instantie geweigerd contact met Fly Allways te maken en wilde vertrekken. Dat is toen verhinderd door de advocaten van Fly Allways", zegt CEO Amichand Jhauw tegen Starnieuws. 

Nadat beslag was gelegd op het toestel, is na twee dagen contact gemaakt met Fly Allways, deelt Jhauw mee. Pas na een week nadat het vrachtvliegtuig in botsing is gekomen tegen het toestel van Fly Allways, heeft de verzekeringsmaatschappij van NAC een garantie afgegeven. Hierdoor kon het toestel het land verlaten.

De ondernemer voert aan dat de schade die aangericht is, materieel en operationeel enorm is. De maatschappij moet nu met dure charters haar schema uitvoeren en verplichtingen nakomen. "Wat NAC vervoert en wat ze doet, interesseert ons niet. Ze dachten dat ze zonder enige verantwoordelijkheid uit Suriname konden vertrekken. Dat wordt NAC heel erg kwalijk genomen", zegt Jhauw.

Als de procedure gelijk in acht was genomen, hoefde het niet zover te komen dat er beslag gelegd moest worden op het toestel. "Dit zouden ze nooit gedaan hebben op een Amerikaanse luchthaven". De topman van Fly Allways merkt op dat Suriname het enige land is in de Caricom, met twee airlines. "Het land moet dat leren waarderen. Wij wonen en werken hier en bouwen het land op. NAC heeft niemand in Suriname werken, terwijl airline Fly Allways ruim 100 mensen in dienst heeft".
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July