Brasur schakelt Giants uit in de Teleg Futsal playoffs
16 Nov 2011, 04:00

In de tweede playoff wedstrijd dinsdagavond is het de ploeg van Giants niet gelukt om van Brasur te winnen. Bij de rust keek de ploeg van Giants tegen een 5-2 achterstand.
Brasur zat binnen twee minuten reeds op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jurgen Pryor en Germain van Dijck. In de 6e minuut werd de voorsprong van Brasur groter door een doelpunt van Romeo Jomena.

De wedstrijd die gekenmerkt werd door de vele onderbrekingen vanwege de protesten van de spelers, leverde reeds in de 9 minuten een rode kaart op. Doelman Scholsberg van Giants protesteerde heftig tegen een beslissing van de arbiter die zich genoodzaakt zag hem naar de kleedkamer te sturen. Hierna scoorden beide ploegen nog tweemaal.

Brasur naar volgende ronde
In de tweede helft kwam een andere Giants op het speelveld en zette Brasur onder druk. Echter sloeg het noodlot toe bij de ploeg die na 1 minuut in de tweede helft haar tweede doelman plotseling zag vallen. Doelman Clarence Sylvin moest van het veld gedragen worden. Ondanks deze tegenslag hebben de spelers zich ingezet voor een beter resultaat.

Toch was het Brasur die verder uitliep toen Germain van Dijck zijn tweede doelpunt scoorde. Giants probeerde terug te komen door doelpunten van Kevin Cairo (2x) en Randy Pools die de achterstand wisten terug te brengen naar 6-5. Door deze overwinning gaat de ploeg van Brasur naar de volgende ronde.

Extra attractie
In de veteranen klasse namen Djogo 2000 en Styx M+N het tegen elkaar op. De ploeg van Styx won met 4-2 waardoor zij overgaat naar de volgende ronde. FC United nam het in de 1e klasse op tegen SV Wasgo. De seriestand is in evenwicht nu Wasgo met 5-4 heeft gewonnen.

Vandaag worden de volgende wedstrijden gespeeld. In de 2e klasse komen tegen elkaar uit de Kanaries tegen Pentagon, in de 1e klasse Kismet tegen North United en in de hoofdklasse Linco tegen Styx Kuldipsing.

De Surinaamse Zaalvoetbalbond heeft een extra attractie toegevoegd bij de playoffs door het publiek in de gelegenheid te stellen om voor een MVP te stemmen via een sms. De speler met de meeste stemmen in elke klasse krijgt aan het eind van de playoffs een prijs. Het publiek dat heeft ge-sms’t kan ook in aanmerking komen voor een prijs.