KPS en FIU werken samen aanpak georganiseerde misdaad
21 Apr, 02:56
foto
Het moment van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het KPS en de FIU.


De nieuwe korpsleiding bij de politie versterkt de banden met diverse instanties om de misdaad effectiever aan te pakken. Korpschef Bryan Isaacs vindt dat door samenwerking trefzekere resultaten neergezet zullen worden. Tussen het Korps Politie Suriname (KPS) en de Financial Intelligence Unit (FIU) is vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De overeenkomst strekt tot het uitwisselen van informatie die cruciaal is in de strijd tegen witwassen en daaraan gerelateerde gronddelicten alsook terrorisme financiering.

Naast informatie-uitwisseling zal ook regelmatig overleg plaatsvinden  om witwas typologieën te bespreken. De commitment van deze instituten om intensiever samen te werken is een belangrijke stap om de georganiseerde misdaad effectiever aan te pakken, zegt de korpsleiding.

De FIU is ingesteld bij de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties van 5 september 2002. De unit ressorteert onder het Ministerie van Justitie en Politie en is een zelfstandige en onafhankelijke overheidsinstantie.

De primaire taak van FIU is het verzamelen, registreren, bewerken en analyseren van verkregen gegevens teneinde na te gaan of deze gegevens van belang kunnen zijn voor het voorkomen en opsporen van money laundering, financiering van terrorisme en de hieraan ten grondslag liggende misdrijven.

Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May