Looppad te Domburg moet veiligheid kinderen verbeteren
18 Apr, 16:37
foto
Het looppad te Domburg wordt 650 meter lang en 1.2 m breed. De veiligheid van schoolkinderen en voetgangers wordt hiermee verbeterd. (Foto: OW)


Met het aanleggen van een looppad te Domburg moet de veiligheid van de buurt aanzienlijk worden verbeterd. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) prees bij de eerste steenlegging de inzet van de buurtbewoners voor het aankaarten van de veiligheidssituatie, vooral voor de schoolkinderen. 

Het project zal resulteren in een ongeveer 650 m lang en 1.2 m breed looppad, dat zich uitstrekt van de Herbertstraat tot de Tweede Straat. Volgens het districtshoofd van OW, Prewien Lakhi, zal dit looppad een veiligere route bieden voor schoolkinderen en alle voetgangers in de buurt. “Het is van cruciaal belang dat automobilisten het looppad niet gebruiken als parkeerplaats, dit om de veiligheid van de voetgangers te waarborgen”.

Indersing Gangabisoensingh, directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer, benadrukte het belang van dit initiatief voor de verkeersveiligheid in Domburg, meldt OW. “De gevaarlijke bomen langs de weg zullen verwijderd worden en er zal ook voor verfraaiing gezorgd worden. De aanleg van dit looppad zal de veiligheid bij deze scherpe en gevaarlijke bocht vergroten".

“Ik dank de buurtbewoners voor het aankaarten van dit probleem en roep de politie op om actief bij te dragen aan de veiligheid”, stipte Nurmohamed aan. Verder zullen verkeersvoorzieningen zoals borden, zebrapaden en wegmarkeringen worden geplaatst om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May