Lange wachttijd vergunningen voor ondernemers wordt aangepakt
17 Apr, 04:53
foto
Minister Rishma Kuldipsingh van EZ met naast haar de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher. Op de achtergrond medewerkers van het ministerie. Links directeur Technologische Innovatie, Rafiq Ilahi.


Ondernemers moeten te lang wachten op een vergunning en als dat niet genoeg is verloopt dat proces niet helemaal transparant. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie( EZ) wil verandering hierin. Minister Rishma Kuldipsingh vindt het niet in de haak dat sommige ondernemers zelfs een jaar lang moeten wachten op een vergunning, terwijl de economie van Suriname juist bedrijvigheid en eigen productie voor ogen heeft.  

Kuldipsingh deelde mee dat er een digitale transformatie van bedrijfsvergunningen in de maak is. De software bevindt zich nu in de testfase. Dit kwam gisteren naar voren tijdens een stakeholders workshop in Marriot hotel. Directeur Technologische Innovatie, Rafiq Ilahi, zegt dat er US$ 180.000 beschikbaar is gesteld door de Inter-American Development Bank. Dit project wordt ook ondersteund door de International Development Group LLC, een uitvoerende partner van de Verenigde Staten Agentschap voor Internationale Ontwikkeling voor de Caribische Business Enabling Environment Reform. Er wordt assistentie geboden door het beschikbaar stellen van consultants, legt Ilahi uit. 

Alle instanties zijn volgens Ilahi klaar om van start te gaan met digitale transformatie. In de afgelopen periode is er veel gesproken over de adaptatie van het project met de stakeholders. Hij benadrukt dat dit project een significante meerwaarde zal hebben voor de ondernemers maar ook voor de stakeholders, want de afhandeling van de vergunningen zal effectiever verlopen en de informatie wordt inzichtelijker. 

De ambassadeur van de Verenigde Staten, Robert Faucher, benadrukt dat ondernemingen continu aan innovatie toe zijn. Hiervoor moeten de nodige structuren en capaciteit steeds versterkt worden. De diplomaat heeft onderstreept dat innovatie en efficiëntie impact hebben op de economische groei. Bovendien kan dit volgens Faucher ook investeringen stimuleren en bijdragen aan de ease of doing business.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May