's Lands Hospitaal in actie; AZP beslist vandaag over voortgang
17 Apr, 00:58
foto


Terwijl de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo later op de dag gaat beslissen of de acties worden voortgezet, heeft ‘s Lands Hospitaal het werk neergelegd. De oorzaak van de protesten is hetzelfde: het uitblijven van onder andere de prestatietoelage. Die zou in maart al uitbetaald moeten zijn. Ondertussen roert het Marwina ziekenhuis zich ook; ook daar heeft het personeel de extra gelden nog niet ontvangen.

De actie bij het AZP is al enkele dagen gaande. Om 10 uur wordt de werkplek verlaten, cruciale afdelingen hebben dispensatie. Benadrukt is dat de acties doorgaan “totdat de toelage is gestort!” Dinsdag is er een gesprek geweest met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en AZP directeur Claudia Redan, deelt bondsvoorzitter Lloyd Pool Starnieuws mee. Hij geeft aan dat later op de dag de leden geïnformeerd zullen worden over het resultaat en besloten zal worden of de actie wordt opgeschort.

‘s Lands Hospitaal heeft op dinsdag het werk neergelegd. Bondsvoorzitter Imro Edam geeft aan dat er een strakker actiemodel wordt toegepast: “De leden blijven thuis met uitzondering van essentiële diensten zoals de ICU, verloskamer, spoedgevallen en de keuken.” Ook hier is de aanleiding van het protest het (nog) niet uitbetalen van de prestatietoelage.

Edam is ook bondsvoorzitter van het Marwina Ziekenhuis. De leden zijn ontevreden omdat ze nog steeds wachten op toelagen. “Ik ga woensdag met ze vergaderen want zij hebben geen overbrugging- en prestatietoelagen gekregen. Ik denk dat ze ook in actie zullen gaan maar dat beslis ik niet maar de algemene ledenvergadering.”
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May