State Department VS geeft statement over Bouterse c.s
12 Apr, 22:42
foto


De Verenigde Staten heeft vandaag een statement gegeven over de veroordeling van de voormalige president Desi Bouterse en zes gewezen Surinaamse militaire functionarissen: Benny Brondenstein, Stephanus Marinus Dendoe, Iwan Dijksteel, Ernst Gefferie, Kenneth Kempes en Lucien Lewis. De zes veroordeelden worden aangeduid op grond van Sectie 7031(c) van het ministerie van Defensie. State, Foreign Operations, and Related Programs Appropriations Act. 

De sancties hebben te maken met hun betrokkenheid bij buitenrechtelijke executies van politieke tegenstanders op 8 december 1982. Deze individuen en vier familieleden komen over het algemeen niet in aanmerking voor toegang tot de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten prijst Suriname voor zijn inzet voor de rechtsstaat, inclusief zijn inspanningen om de rechterlijke onafhankelijkheid te behouden en de straffeloosheid te bestrijden. Zoals minister Antony Blinken heeft opgemerkt, is het beëindigen van de straffeloosheid een van de beste manieren om in de toekomst misbruik te voorkomen. 

De kracht van de juridische instituten van Suriname toont de waarde aan van de rechtsstaat als een cruciale pijler in het behoud van de democratie en de bescherming van de mensenrechten, benadrukt State Department in de verklaring.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May