Minister Emanuël ontvangt boek over Anthony Nesty
06 Apr, 05:08
foto
Iwan Tseng overhandigt een exemplaar van het boek over Anthony Nesty aan minister Gracia Emanuël. (Foto: ROS)


Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een boek ontvangen over zwemlegende Anthony Nesty. De auteurs van het boek zijn Iwan Tseng en Stan Herewood.

In het boek worden het leven en de buitengewone prestaties van Nesty belicht. Dit boek, dat binnenkort verspreid wordt onder scholieren, werpt een nieuw licht op de opmerkelijke carrière van Nesty. Als eerste kleurling behaalde hij niet één, maar drie gouden medailles binnen vier jaar, een prestatie die nog altijd ongeëvenaard is. Bovendien vertegenwoordigt hij Suriname met trots, zelfs nadat hij het land verliet.

Tseng benadrukte bij de overhandiging van het boek het belang van Nesty's erkenning, zowel nationaal als internationaal. Het is dan ook een gezamenlijke oproep aan de minister om Nesty voor te dragen voor de hoogste onderscheiding, de Ere Orde van de Gele Ster, als erkenning voor zijn onschatbare bijdrage aan de sportwereld, bericht ROS. 

De Anthony Nesty Stichting werkt al dertig jaar aan een documentaire die op 24 november 2024 in première zal gaan. De stichting hoopt dat tijdens Nesty's bezoek aan Suriname op 25 november, hij gehuldigd kan worden voor zijn uitzonderlijke prestaties.

Minister Emanuël, staat volledig achter dit initiatief en ziet het boek en de documentaire als inspirerende middelen voor de jeugd en toekomstige sporters. De erkenning van Nesty als een van Surinames grootste sportlegendes is dan ook een passende hommage aan zijn indrukwekkende loopbaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May