Linco wint van Styx bij de Teleg Futsal playoff
14 Nov 2011, 11:30

In een haast uitverkochte Anthony Nesty Sporthal won Linco (1) met 7-4 van Styx (2). De eerste helft, die een sportief verloop had, werd afgesloten met een 4-3 voorsprong voor de ploeg van Linco. Dit terwijl de ploeg van Styx tot tweemaal toe de leiding nam in de eerste helft door doelpunten van Gregory Richters en Jermain Dilrosun in respectievelijk de tweede en de zesde minuut.

Linco kwam echter goed terug met doelpunten van Furgil Pinas, Gary Sordjo en Edward Imanredjo in 5e, 18e en 23ste minuut. In de tweede helft liepen de zaken uit de hand toen de scheidsrechter een rode kaart gaf aan doelman Ronny Aloema van Styx, die Furgil Pinas vasthield nadat deze hem voorbij gelopen was.
Het publiek gooide hierna petflessen op het speelveld waardoor de wedstrijd voor enkele minuten gestaakt werd. De doelpuntenmakers voor Styx waren Gregory Richters, Jermain Dilrosun, Johannes Dankoi en Vinisie Vamid terwijl bij Linco Furgill Pinas en Edward Imankarijo elk twee maal scoorden, Gary Sordjo, Ruiz Kromoredjo en Mitchel Nahar.

Overige wedstrijden
In de eerste klasse namen Kismet en North United het tegen elkaar op. Na een ruststand van 2-2 wist North United deze wedstrijd te winnen met 4-2. In de tweede klasse won Selecao met 4-3 van de Lions. In de veteranen klasse konden de ploegen van Wasgo en Barka in de reglementaire speeltijd niet tot scoren komen. In de verlenging die daarop volgde scoorden beide ploegen een maal waarna er penalty's genomen moesten worden. Wasgo won na penalty's met 6-5 van Barka.

De playoffs worden dinsdag voortgezet met game 2 tussen Giants en Brasur in de hoofdklasse. Hier is de seriestand 1-0 voor Brasur. In de eerste klasse staan United en Wasgo met een seriestand van 1-0 voor United.