Isaacs wordt vandaag geïnstalleerd als 50e korpschef
28 Mar, 09:09
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie woensdagavond op een persconferentie. (Foto: René Gompers)


Vandaag wordt politietopman Bryan Isaacs geïnstalleerd als de 50e korpschef. Samen met de commissarissen Melvin Pinas, directeur Operationele Diensten, en Rishi Akkal, directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer, zal hij de nieuwe korpsleiding vormen.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei gisteravond op een persconferentie dat met de nieuwe leiding er ook nieuwe inzichten en kansen zullen zijn. Belangrijk voor het ministerie is het integriteitsbeleid binnen het Korps Politie Suriname, de veiligheid en de aanpak van de drugscriminaliteit. 

Er zijn diverse politieagenten de afgelopen dagen aangehouden voor drugsdelicten. De focus moet gelegd worden op de aanpak van de georganiseerde misdaad. Met de drugs gaan ook andere ernstige misdrijven gepaard, zoals de illegale wapenhandel. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking vulde aan dat het om grensoverschrijdende criminaliteit gaat. Daarom zijn er ook gesprekken gaande met Frankrijk, Brazilië, Guyana, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, voor gezamenlijke bestrijding van drugs.

Amoksi deelde mee dat ook het detacheringsbeleid van politieagenten aangescherpt moet worden. Politiefunctionarissen zitten vaak te lang op posten, waardoor ze "ooms en tantes worden". Hij voerde aan dat er familiaire benadering ontstaat. Hierdoor is er minder aandacht voor aanpak van zaken.





Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April