Brasur boekt eerste overwinning bij start Teleg Futsal playoff
11 Nov 2011, 07:30
Een spelmoment uit de wedstrijd Brasur-Giants. (Foto: RSP)

Het was half twaalf 's avonds donderdag toen de arbiter voor de laatste maal floot in de eerste van de best of three hoofdklasse playoffs van de Surinaamse Zaalvoetbalbond. Brasur (4) die het opnam tegen de Giants (3) kwam in deze spannende wedstrijd met een score 5-4 als overwinnaar uit de bus. De wedstrijd werd gehouden in de Anthony Nesty Sporthal.

Brasur nam reeds in de 9e minuut de leiding toen Jurgen Pryor de doelman van Giants het nakijken gaf. 9 minuten later tekende Romeo Jomena de eerste van zijn drie doelpunten voor Brasur. Giants liet het niet hierbij zitten en binnen 3 minuten had zij via de speler Urvin Remak de stand weer in evenwicht gebracht. Beide ploegen scoorden nog eenmaal voor de rust.

De tweede helft gaf het zelfde beeld als de eerste helft. Twee ploegen die hun zinnen gezet hadden op de overwinning. Brasur trok de zege naar zich toe door in deze helft nog tweemaal te scoren.

Veteranen
In de twee voorgaande wedstrijden kwamen respectievelijk de veteranen van de eerste en tweede klasse tegen elkaar uit: Djogo 2000 vs Styx MN Car Centre en FC United vs SV Wasgo. In de eerste wedstrijd won Styx met 4-2 van Djogo 2000. FC United won na het nemen van penalty's van Wasgo met 10-9.

Na 50 minuten spelen was de stand 4-4 waarna er met twee maal 5 minuten werd verlengd. In de verlenging scoorden beide ploegen een keer waardoor overgegaan moest worden tot het nemen van strafschoppen
De playoffs worden op zondag voortgezet met in de hoofdklasse de nummer 1 Linco tegen de nummer 2 Styx Kuldipsing.